Padelin säännöt

OPEN PADEL - VANTAA - HELSINKI - SALO - KOTKA - JÄRVENPÄÄ

Yleistä padelin säännöistä

Padel-ottelu pelataan aina nelinpelinä, eli ns. 2 + 2 muodossa. Harjoitusmuotona toimii toki mainiosti 1 + 1. Harjoitusmuoto pelataan yleensä ristiruutuun. 

Syöttö

Syöttövuoron aloittaja määritetään aloituspallolla. Tässä jokainen pelaaja koskee palloon kerran. Kaikkien koskettua palloon on pallon mentävä vastustajan puolelle. Tämän pallon voittaja saa määrittää sekä kenttäpuoliskon että syöttövuoron.

Syöttö tapahtuu ristiruutuun. Ensimmäinen syöttö tapahtuu oikeanpuoleisesta eli ykkösruudusta. Seuraava syöttö kakkosruudusta, tämä jatkuu vuorotellen. Syöttö tapahtuu alakautta, lyönti vyötärön alapuolelta. Pallon annetaan pompata syöttöviivan takana ennen lyöntiä. Syötön aikana ei saa kävellä tai hyppiä ja vähintään toisen jalan on oltava maassa. Jalkojen on oltava syöttöviivan takana. Pienet syötönaikaiset, syöttöön vaikuttamattomat jalkaliikkeet ovat hyväksyttyjä.

Pallon on pompattava vastustajan puolelle ristikkäiseen ruutuun, jonka jälkeen se saa osua verkkoseinää lukuunottamatta mihin vain. Syöttö ei voi olla liian lyhyt eli pallon ei tarvitse pompata ulos ruudusta. Syötön osuttua ruutuun peli on käynnissä ja pelialueena toimii koko kenttä.

Syötön on annettava pompata ruudussa kerran ennen palautusta. Syötön voi pompun jälkeen antaa osua laseihin ja pelata sen jälkeen tai sen voi palauttaa taka- ja/tai sivulasin kautta. Syöttö, kuten kaikki muutkin pallot, tulee palauttaa vastustajan puolelle kenttään. Ei siis laseihin tai verkkoseiniin.

Syöttöjä on kaksi aivan kuten tenniksessä. Mikäli syöttö osuu verkkonauhaan ja on muutoin laillinen, saa uuden syötön. Mikäli syöttö osuu nauhaan ja on laiton, syöttäjä syöttää kakkossyötön tai menettää pisteen mikäli kyseessä oli jo kakkossyöttö.

Pelaaminen

Pelissä joukkueen tulee pelata pallo aina vastustajan puolelle kenttään. Pallo saa pelin aikana maahan osumisen jälkeen osua verkkoseiniin tai laseihin, jonka jälkeen sen voi palauttaa vastustajalle. Pallo ei saa koskaan osua kahta kertaa maahan samalla puolella. Lasien kautta pallon voi myös palauttaa vastustajalle, verkkoseinän kautta ei.

Verkkonauhaosumalla ei ole pelin aikana merkitystä, kunhan pallo osuu vastustajan puolelle kenttään. Pisteen pelissä saa aina se, jonka vastustajajoukkue ei onnistu palauttamaan palloa kenttään.

Pallon saa pelissä lyödä vastustajan kentän kautta yli sivu- tai takaseinästä, josta koituu piste lyöjäjoukkueelle. Pallo saa pelissä osua kenttäosuman jälkeen mihin tahansa kenttärakenteisiin ja peli jatkuu, poislukien valotolpat.

Pelialue

Pelialue ulottuu kentän ulkopuolelle kenttäaukosta 2x8m. 2m ulospäin kentästä ja 4m molemmilla joukkueilla kentän suuntaisesti. Pallo on mahdollista pelata takaisin kenttään vastustajan puolelle tuolta 2x8m alueelta. Pallon voi lyödä sivuseinän yli tai kenttäaukosta. Pallo ei saa osua maahan kentän ulkopuolella.

Peliverkko ja sen ylittäminen

Pelaaja tai maila ei saa missään tilanteessa osua verkkoon. Molemmista seuraa automaattisesti vastustajalle piste. Vastustajan puolella pallon lyöminen on sallittua ainoastaan tilanteessa, jossa pallo on tulossa  omasta takalasista jo kimmonneena takaisinpäin. Verkon yli hyppääminen on sallittua vain samassa tilanteessa eli kun pallo on lasin kautta palaamassa takaisinpäin. Vastustajan puolelle kenttään saa hypännyt osua vasta, kun hyppääjä on lyönyt pallon vastustajan kentän kautta ulos kenttäalueelta. Pallon pitää siis olla ulkona kentältä ennen kuin ”hyppääjä” osuu maahan vastustajan puolella.

Lasiseinän ja kentän kulmiin kohdistuvat pallot

Mikäli syötössä pallo osuu verkkoseinän tai lasin reunaan, tulkitaan syöttö oikeaksi jos se ei kosketa verkkoseinää tai kimpoa takaisinpäin. Pallon kimmotessa vaakasuuntaisesti 90 asteen kulmassa katsotaan pallo oikein syötetyksi. Pelissä pallon osuessa kentän alakulmiin on pallo oikea, mikäli se pomppaa ylöspäin.

Padel pistelasku

Pistelasku on tennistyyppisesti 15, 30, 40, peli. Tasatilanteessa 40 – 40 tarvitsee kaksi peräkkäistä pistettä pelin voittoon. Tällöin 40 – 40 tilanteessa yhden pisteen voittaneella on niin kutsuttu ”etu”, kahdesta voittaa pelin. Ottelu pelataan mallilla paras kolmesta erästä. Yksi erä pelataan kuuteen peliin. 

Tie-Break

Erän ollessa 6-6 tilanteessa ratkaistaan erä pelaamalla tie-break. Tie-break eli ”taiska” pelataan 7 pisteeseen ja voittoon vaaditaan kahden pisteen ero. Taiska alkaa sen pelaajan syötöllä, jonka vuoro olisi seuraavaksi ollut. Hän syöttää yhden pisteen ykkösruudusta. Tämän jälkeen pelaa seuraavaksi syöttövuorossa ollut vastustaja ja hän aloittaa kakkosruudusta syöttäen kaksi pistettä. Syöttövuoroa vaihdetaan tästä eteenpäin kahden pisteen välein ja 1. syöttö pelataan kakkosruudusta. 

Kokonaisuutena: piste -> peli -> erä -> ottelu.

Pelikäyttäytyminen

Padel on ennen kaikkea herrasmiespeli. Syöttövuorossa oleva pelaaja lausuu pelin sen hetkisen pistetilanteen aina ennen syöttöä. Syöttöä vastaanottava joukkue tuomitsee syöttöpallon IN (sisällä) tai OUT (ulkona). Pallon oikeellisuudesta päättää kaikissa tilanteissa vastaanottava joukkue. 

Pelipari yhdessä päättää pelin alussa kumpaa peliruutua, oikeanpuoleista A-ruutua tai vasemmanpuoleista B-ruutua, kumpainenkin pelaaja joukkueessa pelaa. Peliruutua voi vaihtaa erän päätyttyä. Vaihdosta tulee ystävällisesti ilmoittaa vastustajajoukkueelle. 

Erien välissä vaihdetaan myös puolet joukkueiden välillä.

Pelitaktiikka

Padelissa oleellista on jatkuva kommunikointi peliparin kanssa. Pelin aikana pelikaverille voi huutaa katsomaan pallon pompun laillisuuden huudolla ”katso” jos toinen on aikomuksissa lyödä ja itse olettaa pallon olevan esimerkiksi pitkä. ”OUT” huuto tarkoittaa automaattisesti pisteen päättymistä eli mikäli huutaa OUT ja pallo onkin kentässä, palloa lyönyt joukkue saa pisteen. 

Padelissa tavoitellaan voimalyöntien sijaan tarkkoja lyöntejä ja pallon oikealla sijoittelulla menestyy voimapeliä paremmin. Parin kanssa kentällä kannattaa liikkua aina linjassa. Verkolle noustaan yhdessä aina kun mahdollista ja takaosaan peruutetaan tarvittaessa, jälleen yhdessä linjassa. Pelissä saa ja kannattaa käyttää puhetta! 

Tässä padelin säännöt tiivistettynä. Laajat säännöt löytyy kansainvälisen padel-liiton sivuilta osoitteesta www.padelfip.com.

Tule pelaamaan ulkokentillemme padelia. Vuokraa välineet ja varaa vuorosi tästä!

Jos tarvitset välineitä voit ostaa ne Padeltarvike.fi -verkkokaupasta.

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä & Kysy lisää!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Tilaa PADEL-KIRJE ILMAISEKSI NIIN SAAT MAHTAVIA ETUJA, KUTSUJA TAPAHTUMIIN SEKÄ VOIT VOITTAA ARVONNOISTAMME PALKINTOJA

ANNA TIETOSI JA Tilaa Open PadelIN uutiskirje TÄYSIN ILMAISEKSI NIIN voit voittaa mahtavia padel-palkintoja arvonnoistamme SEKÄ SAAT PADELIIN LIITTYVIÄ ETUJA. SE EI SIDO SINUA MIHINKÄÄN!

Open Padel tietosuoja- ja rekisteriseloste

Nordic Padel Oy pitää todella hyvää huolta asiakkaidensa antamista tiedoista. Myös Open Padel sekä openpadel.fi on osa Nordic Padel Oy:ta.

Jotta asiakas pääsee käyttämään Nordic Padel Oy:n palveluita on hänen hyväksyttävä tässä tietosuojaselosteessa kuvatut tiedonkeruun sekä -käsittelyn keinot. Hyväksyminen varmistetaan ja kirjataan järjestelmiimme ylös tilauksen yhteydessä (sopimus), Nordic Padel Oy:n postituslistalle liittyessä tai vuoroa varatessa.

Nordic Padel Oy tallentaa ja säilyttää kolmenlaista tietoa: verkkopalveluiden käytöstä havaittavaa, käyttäjien itsensä antamaa sekä analytiikan avulla johdettavaa tietoa.

Käytämme tietoja seuraavasti:

• Asiakkuuden onnistumisen varmistamiseksi

• Turvallisen ja helppokäyttöisen palvelun toimittamiseen

• Tuotesuositusten ja markkinoinnin kehittämiseen

• Verkkokaupan ja asiakaspalvelun parantamiseen

Rekisterinpitäjänä toimii:

Nordic Padel Oy

Vuorimiehenkatu 12 E 28

00140 Helsinki

Y-tunnus: 2950899-1

Tarvittaessa voit kysyä lisää tietojen käsittelystä ja tietosuojasta asiakaspalvelustamme: [email protected]

Nordic Padel Oy säilyttää/kerää:

Käyttäjän itse antamat tiedot

Yhteystiedot: kuten puhelinnumero, sähköpostiosoite ja postiosoite

Maksutiedot, kuten laskutustiedot sekä maksuvälinetiedot

Sijaintitiedot palvelun lokalisointia varten (valuutat, toimitustavat)

Tuotearvostelut

Markkinointiviestiluvat

Toivelistan tuotteet

Tuotekohtaiset täydennysilmoitustilaukset

Palveluiden käytöstä havaitut tiedot

Toimitustiedot, kuten toimitusosoite ja valittu maksutapa

Ostoshistoria, kuten tilatut tuotteet, palautukset ja maksut

Verkkokaupan selaus- ja käyttötiedot

Päätelaitteen tunnistetiedot

Verkkokauppasessiotapahtumat, kuten ostoskorilisäykset

Analytiikalla päätellyt tiedot

Selaus- ja ostotiedoista pääteltävät tuotesuositukset

Ostotiedoista päätellyt asiakasryhmittelyt ja kiinnostuksen kohteet

Saatamme hankkia tietoja luottopalveluiden tarjoajalta laskupalveluita varten. Voit hävittää itseesi liittyvät tunnistetiedot ottamalla yhteyttä Padel Helsingin/Padel Vantaan/Padeltarvike.fi:n asiakaspalveluun.

Nordic Padel Oy:n käyttämiin järjestelmiin on pääsy Nordic Padel Oy:n työntekijöillä, joilla on aina allekirjoitettu vaitiolovelvollisuus asiakkaiden tiedoista. Tämän lisäksi tiedot varastoidaan Tentacle Networks Oy:n servereille ja tiedot menevät mailchimp.com:n servereille, jotta pystymme takaamaan asiakkaille parhaan turvan.

Osa tiedoista luovutetaan myös maksupalveluiden tarjoajille (Paypal/Checkout/Klarna), jotta maksupalvelut onnistuvat.

Kullekin taholle lähetetään vain palvelun toteutumisen kannalta välttämättömin tieto. Tahoilla ei ole oikeutta käyttää tietoja mihinkään muuhun. Kaikki tiedonsiirto tapahtuu salattujen yhteyksien kautta.

Otamme huomioon lainsäädännön sekä EU:n tietosuoja-asetuksen asettamat vaatimukset. Nordic Padel Oy:n yhteistyökumppaneilla ei ole lupaa käyttää tietoja omiin tarkoituksiinsa tai jakaa näitä eteenpäin.

Tietojen hallinnasta vastaa Nordic Padel Oy

Vuorimiehenkatu 12 E 28

00140 Helsinki

Y-tunnus: 2950899-1

Mihin tietojani käytetään?

Henkilötietoja käytetään:
• Tilausten käsittelyyn, toimitukseen, arkistointiin ja kirjanpitoon

• Nordic Padel Oy:n sisäisten toimintojen kehittämiseen

• Asiakaskokemuksen ja -palvelun kehittämiseen

• Tilastointiin ja toiminnan johtamiseen

• Estämään väärinkäytökset

• Paremman ja henkilökohtaisemman sisällön ja markkinoinnin tuottamiseen

• Relevantin sisällön kohdistamiseen

Tietojen turvaus:

Nordic Padel Oy:n asiakastiedot sijaitsevat Tentacle Networks Oy:n suojatuilla servereillä, joihin pääsy on rajoitettu. Tentacle Networks Oy:n järjestelmien tietoturva on erittäin korkealla tasolla ja suojattu tietomurtoja vastaan. Suurin riski on asiakkaan salasana. Älä koskaan luovuta salasanaasi ja tee siitä mahdollisimman haastava.

25.5.2018 alkaen noudatettavan EU:n tietosuoja-asetuksen vaatimuksia noudatetaan henkilötietojen käsittelyssä.

Epäaktiivisten asiakkaiden tietojen säilytyksen aika:

Asiakkaan tiedoista analytiikka säilytetään kuusi kuukautta ja markkinointitiedot aina.

Asiakas voi halutessaan tietää mitä tietoja hänestä Nordic Padel Oy:lla on hallussaan, jonka lisäksi voit pyytää meitä oikaisemaan sinua koskevia tietoja. Tietyin edellytyksin voit pyytää tietojesi käsittelyyn rajoituksia.

Oikaisupyynnöt tai muut asiakastietoihisi liittyvät pyynnöt tai kysymykset voit lähettää asiakaspalveluumme. Mikäli huomaat käsittelyssämme tai toiminnassamme puutteita, sinulla on oikeus tehdä asiasta valitus tietosuojaviranomaiselle. Jos toiminnassamme on puutteita, on asia varmasti vahinko. Asiakkaan pyynnöstä korjaamme puutteet.

Voinko vaikuttaa tietoihini?

Pystyt päättämään, haluatko ottaa vastaan erilaisia markkinointiviestejä ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme [email protected] / tai painamalla kohdan ”älä vastaanota Nordic Padel Oy:ltä mainoksia”.

Evästeet ja muu seuranta Open Padel:n ja Padeltarvikkeen sivuilla: Nordic Padel Oy:n hallinnoimat nettisivut hyödyntävät evästeitä sekä vastaavia selainteknisiä toimintoja, kuten selaimen muistia. Nämä ovat Nordic Padel Oy:n nettisivujen luomia pieniä tiedostoja, joiden avulla pystymme keräämään verkkokaupan käyttäjistä analytiikkaa ja tarjoamaan paremmin toimivan verkkokaupan. Evästeitä käytetään mm. ostoskorin toiminnallisuuksiin ja käyttäjän tunnistamiseen. Oletusarvoisesti selaimesi evästeet säilyvät yhden kuukauden, ellet poista niitä erikseen. Evästeiden poistaminen onnistuu selaimesi asetuksista. Muista kuitenkin, että selaimeesi latautuu uudet evästeet, kun vierailet sivuillamme taas. Evästeiden ja niiden käytön hyväksyminen on pakollista.

Evästeitä käytetään myös verkkokaupan sekä markkinoinnin personoinnin mahdollistamiseksi. Sivujemme selausta seuraa WordPress (WooCommerce). Tämän kautta pystymme mm. analysoimaan ja kehittämään verkkokauppamme toimintaa, kohdentamaan verkkosivustosisältöä sekä kohdentamaan mainossisältöä. Mainosten määrä esim. Facebook-näkymässäsi on vakio, eli mainoksia et joudu meidän takiamme katselemaan yhtään normaalia enempää. Nordic Padel Oy:lla oikeus muuttaa tätä tietosuojaselostetta Pyrimme parantamaan asiakaskokemusta, jouhevuutta, varausjärjestelmän toimivuutta, mainosten kohdentamista ja monia muita asiakkaille tärkeitä asioita. Lainsäädännön muutokset saattavat myös asettaa tarpeita muuttaa tai tarkentaa tämän selosteen osia.

Merkittävistä muutoksista ilmoitamme asiakkaillemme erikseen.